Vilka är vi som bygger?

Vilka är då vi som gett oss in i detta "lilla" projekt?
Det är Daniel Pantzar, Annika Alin med våran son Oliver samt katten Mimmi.
Vi satt i slutet av -06 och början av -07 och tittade på hus på Hemnet för att hitta ett hus som kunde passa oss i Skövde. Vi kände oss klara med Tibro där vi bodde sedan 5 år tillbaka. Visst Annika hade sina föräldrar och jobb där. Men våran lediga tid så satt vi mest i bilen mellan Skövde-Tibro kändes det som, så vi bestämde oss för att flytta till Skövde. Där Daniel har sina rötter, familj och våra gemensamma vänner.
Men det fanns inga hus som passade oss vare sig i pris, planlösning eller läge så vi bestämde oss för att bygga.
Vi fick en tomt i Skövde i Kvarnsjön ganska snabbt.
Vi tog kontakt med Sjödahlshus, Värsåsvillan, Trivselhus samt efter ett tips från en arbetskamrat JB-villan. Efter lite research och träffar med säljare föll valet på JB villan i Gudhem utanför Falköping. Dom var trevligast, billigast och bäst på dom flesta punkter vi jämförde. Bl a så skiljde det 600-700" jämfört med ett likartat Sjödahlshus!!  

Gjutning av grund

Hej

Man kommer att gjuta grunden på fredag ringde J-B och meddelade idag. Man kommer sedan att leverera huset den 4/12!! Det skall bli riktigt spännande dagar framöver.
Återkommer med lite bilder senare i veckan.

/Daniel

Fortsättning på grundarbetet.

                                                           

Annika tog en promenad med Oliver till bygget. Där mötte jag upp på min lunch för att titta på sockelhöjden på plattan så att den blev som vi tänkt. Men väl hemma så kom vi på oss själva med att inte ha tittat på detta! Men vi har morgondagen på oss tack och lov....
På fredga kommer isolering för plattan och vi återkommer med mer bilder framöver.

/Daniel

Byggstart fredag 071116!

Husbygget har påbörjats!!

Byte av ytterdörrar

Hej igen

Pratade med Christine på JB-villan i torsdags. Hon meddelade att dom hade valt bort Polardörren som leverantörer av dörrar till deras hus. Så vi kommer att få välja dörrar från Diplomatdörrar istället. Det kommer att bli dörren "Lisa" som ingår som standard men den kommer vi inte att välja. Kolla in hemsidan: www.diplomatdorrar.se om ni är nyfikna. Vi kommer att ta "Ellen" till fin och groventre samt "Anna" tät till förrådsdörren. Kommer bli kanonfint i vitt!

Det är nära nu.........


RSS 2.0